Elektricien-Apeldoorn
laadpaal-aan-huis

Laadpaal laten aansluiten

Wanneer je een elektrische auto hebt, dan is een laadpaal thuis een onmisbare toevoeging aan je huis. Zo hoef je niet meer naar een openbare laadpaal te zoeken en hoef je nooit meer bang te zijn dat je zonder stroom komt te zitten tijdens een lange rit. Maar hoe sluit je zo’n laadpaal aan? In dit blog zullen wij je stap voor stap uitleggen hoe je een laadpaal aansluit en wat hierbij komt kijken. Mocht je er zelf niet uitkomen, neem dan contact op met een elektricien.

Stap 1: Kies de juiste laadpaal

Het belangrijkste aan een laadpaal is dat deze past bij jouw elektrische auto. Niet ieder model is geschikt voor ieder type auto en omgekeerd. Zo heeft iedere auto een andere laadsnelheid en zal hierbij ook de keuze van de laadpaal aangepast moeten worden. Daarnaast moet je goed kijken naar de manier van laden die jouw elektrische auto ondersteunt. Dit verschilt namelijk per fabrikant en type.

Stap 2: De locatie van de laadpaal bepalen

Bedenk vooraf waar je de laadpaal wilt plaatsen en ga na of dit praktisch haalbaar is. De laadpaal moet stevig en veilig staan en daarnaast moet er voldoende ruimte zijn om de auto aan te sluiten. Kijk hierbij ook naar de afstand tot de meterkast en of de afstand veilig en efficiënt is.

Stap 3: Plaatsen van de laadpaal

Als je de juiste laadpaal hebt gevonden en de locatie hebt bepaald, kun je de laadpaal gaan monteren en plaatsen. Zorg ervoor dat de laadpaal stevig staat en dat de kabels netjes gelegd zijn.

Stap 4: De kabels aansluiten

Het aansluiten van de kabels is het meest ingewikkelde onderdeel van het installeren van de laadpaal. Het is dan ook aan te raden om dit door een professional te laten doen. De elektrische installatie moet immers veilig en volgens de regels gedaan worden. Bij het aansluiten moet je letten op het vermogen van de laadpaal en de stroomsterkte. Zorg ook dat de verbinding waterdicht is en beschermd tegen beschadiging.

Stap 5: Laadpas registreren

Wanneer de laadpaal is geïnstalleerd en aangesloten, moet je nog jouw laadpas voor de laadpaal registreren. Dit doe je bij de leverancier van de laadpaal. Zij zorgen ervoor dat jouw laadpas bij de laadpaal bijgeschreven wordt op het moment dat je de pas voor de paal houd.

Stap 6: Genieten van je eigen laadpaal

Nu de laadpaal geïnstalleerd en geregistreerd is, kun je optimaal genieten van je elektrische auto. Je laadt de auto op op een tijdstip dat jij het beste uitkomt, zonder dat je de auto bij een laadstation hoeft achter te laten en hoeft te betalen.

Laadpaal aan huis

Een laadpaal thuis is een handige toevoeging, ongeacht of je een elektrische auto hebt of misschien in de toekomst wilt aanschaffen. Met de juiste keuze en installatie kun je zorgeloos en veilig jouw auto opladen wanneer het jou uitkomt. Mocht je hier zelf niet uitkomen, schroom dan niet om contact op te nemen met een elektricien. Bent u opzoek naar een elektricien in Apeldoorn? Neem dan contact op met elektricien-apeldoorn055.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *